Motivarea Refuzului Privind Schimbarea Destinatiei Locuintei

Adaugata la 20.01.2012 de Delia Lazar
Buna ziua,

Locuiesc la etajul 1 al unei case cu etaj, la parterul acesteia noul proprietar a deschis o patiserie. Curtile si intrarile in imobil sunt separate, peretii dintre etaje, de langa scara si cei exteriori sunt comuni.

Fara a cere acordul meu si al sotiei, proprietarul a deschis o patiserie si a spart niste pereti necesari spatiului comercial. Aceste modificari au facut ca unii pereti din locuinta mea sa crape. Am sesizat Inspectoratul pentru constructii si abia dupa cateva luni in care cei de la patiserie au fost amendati au reparat la suprafata daunele din casa mea.

Mi-au trimis somatii prin executorul judecatoresc pentru ca nu-mi dau acordul privind schimbarea destinatiei imobilului cu regim de locuinta in mod nejustificat producandu-le daune materile, economice.

Acum m-au chemat in judecata pentru acest lucru.

Nu doresc sa le dau acordul pentru ca fac zgomot incepand cu trantitul usilor, navetelor in care transporta produse si continuand cu zarva clientilor. Suntem pensionari si dorim sa avem batraneti linistite...dar nu se poate.
Trebuie sa avem neaparat o motivatie de nezdruncinat pentru a refuza fiintarea la parterul locuintei a unui sediu cu activitate care presupune deranj? Poate fi considerat ca motiv faptul ca ei avand acordul pot modifica activitatea si produce mai multa galagie?

Ei functioneaza deja de cateva luni. Cum pot spune ca le afectez activitatea economica pe care ei o desfasoara deja ilegal din moment ce la Registrul Comertului e necesar acordul vecinilor pe care ei nu-l au? Daca e necesar acordul ma pot forta ei sa-l dau?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!